FRUSTRATION

Jag känner mig ganska frustrerad just NU.

Min man har hur mycket jobb som helst och själv kan jag inte göra så mycket utom att vara frustrerad över att inte kunna hjälpa (avlasta) honom. och så har jag massa tid till att lägga på frustration på att inte ha råd att köpa huset jag vill HA...


Vi köpte en sommarstuga i Thailand och fick en jätte fin sådan, men nu när vi ska bo här permanent så vore livet mycket enklare (högre livsstandard) på många sätt OM vi kunde sälja vårat hus och köpa det andra huset...

Jag vet att jag borde vara NÖJD!!!!!

Hur frustrerande är inte det?????????????????????????


14/2-09

Jag fattar inte hur ett land som inte utvecklas så fort  firar 14 feb?

Det går inte ihop för mig?

 15/2

Sonen vaknar och undrar hur det kommer sig att han gjorde 6 alla hjärtans dagskort och fick själv inte ett enda med tårar i ögonen?

Jag hade inte tänkt överföra den grejen till honom men jag var tvungen att göra ett kort till honom. Nästa år ska han få det rätt dag!


fettisdag:

Idag är det fettisdag...
Var är min semla?
INGREDIENSER Antal små semlor 1234567891011121314151617181920
 

Jäst (färsk)

25,0 

gram

Smör

50,0 

gram

Mjölk

1,5 

dl

Strösocker

0,5 

dl

Salt

1,0 

krm

Vetemjöl

0,5 

liter

Ägg

1,0 

styck

Florsocker till garneringFyllning:


Mandelmassa

175,0 

gram

MjölkVispgrädde

1,5 

dl

 
 
(Klicka på ingrediens för att läsa mer om varan på Menyse.com)
TILLAGNING
 1. Smält smör i en kastrull. Häll i mjölk och låt blandningen bli fingervarm (ca 37°C).

 2. Smula jäst i en bunke och häll spadet över. Tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet. Knåda väl till smidig deg. Låt jäsa under duk till dubbel storlek (ca 30 min).

 3. Knåda degen väl på mjölat bord. Dela degen i portionsbitar. Forma runda bullar.
  Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Jäs bullarna under bakduk i 30 minuter.

 4. Sätt ugnen på 250°C. 
  Vispa upp ägg med gaffel och pensla bullarna. Grädda i ugnen 5-10 minuter.
  Ta ut och låt bullarna kallna.

 5. Fyllning: Skär ett lock på semlan. Gröp ur lite innanmäte och blanda med mandel­massa och lite mjölk. Fyll varje bulle med 2-3 msk fyllning. Vispa grädde. Lägg på grädde och lock. Sikta florsocker över.

släppa bomb:

Nu har det hänt saker, vi har nu köpt företaget Lanta Hideawys http://www.lantahideaways.com/ som är ett uthyrningsföretag som hyr ut boende här på Lanta.
Ägarna som vi känner kom och frågade oss om vi var intresserade att köpa deras verksamhet då dom skulle flytta tillbaka till Skandinavien.
Vi blev väldigt intresserade och sedan gick affären väldigt smidigt och fort med alla kontraktskrivning m.m. Vi köper det från 1 juli och det är dom bokningar därefter som kommer nästa säsong 09/10 som kommer att ge några inkomster.
Så nu kommer det att bli väldigt mycket jobb en tid framöver.Vi kan på det här sättet få bättre inkomster, fast dom kommer ju inte riktigt ännu. Vi får ju först inkomst när kunder som hyr villor checkar ut.

bröllop:

Idag vart vi bjudna på ett muslimskt bröllop, kul!

Men hur går det till?

Vad har man påsig?

Vad köper man för present?

Vilken tid och hur länge?

Alkohol?

Hur gör man?

Vi pratar inte samma språk?

Men kul & spännande...


Ny stjärna tänds*

För 2 tusen år sen tändes en stjärna när Jesus föddes....nu rappoerteras om en NY stjärna som tänts och som förebådar något gott. Den har siktats runt om i världen och bilder samt text om detta går att läsa på http://www.shareintl.org/


Håll koll på den nya stjärnan och ha tilliten på en hög nivå!

Ha en lysande dag!


Dansfest: 7/2-09

Annika & Janne kom över mitt i brunchen och överlämnade en present och sa att jag hade min födelsedag idag. Jag har berättat för henne att jag inte vet när jag är född eller vilket stjärntecken jag är, för att i Korea så räknar man födseln från det att man blir till? Där av hade hon bestämt att det var min födelsedag idag! Kul knäppis.

Då har äntligen dagen kommit då vi ska få höra den nya sammansättningen på gruppen de tre (som jag döpt de till här och nu) Stefan, den alltid lika duktiga killen när det gäller musik, Mia sångfågel som har en väldigt vacker balad röst och Kamilla som har en annan vacker kraftfylligare röst. De tre hade satt ihop en väldigt bra, mixad reportrar med låtar som passade de tre så bra.

När bandet satt igång att spela så flyttade jag och Berit fram så att vi kunde se och höra bra, sedan tyckte jag att det var dags att köra igång dansen, sagt och gjort. Drog med mig lite dansanta tjejer sedan var dansen i gång. Jag dansade hela kvällen medan andra kom och gick.

Det var kul att thaitjejerna (B, O,P,& ?)från kontoret kom och att man fick upp dem att dansa också, sedan var det barn i alla åldrar som var där dansade, lekte, såg på film och annat kul.

När spelningen var slut så samlade vi ihop oss för att åka flak tillbaka, då kom thaitjejerna fram till mig och sa att jag var överlägset dancing queen (den låten spelades under kvällen) så qute av dom.

Men något vi är dåliga på, vi i väst, är att packa ihop oss på ett flak. Vi var bara 9st, Thaiarna lyckas klämma ihop sig minst 20 st på ett flak.

Sedan skulle melodifestivalen gå av stapeln kl.02:00 men det orkade jag inte med då jag ska ha en utcheckning kl. 06:20 tack och god natt!

PS. någon ringde kl 01:30 i natt jag hade ett missat samtal?


Visarun 3.

Har just kommit hem från min tredje visarun till Taliban det var en resa som heter duga, Zeb var åksjuk, hela resan dit satt han och spydde stackaren. Han är verkligen duktig, tar det så bra fast det är så jobbigt för honom.

Stanna två nätter i Krabi så att L fick shoppa loss.

Annars är det ganska många bollar i luften, jag och min man måste sätta oss och fånga in bollarna nu, jag ska släppa lite bomber när saker är klara och satta!

Måste ta mig tid att lära känna alla nya trevliga människor. Tänk att ett helt område är fullt med massa härliga människor, det som är synd är att dom är här en så begränsad tid.  

Carpe Diem! :)


citat:

"Erfarenhet är kunskap - resten är bara information"

(Albert Einstein)


RSS 2.0