Det går att förändra...

Det går att förändra

 
Klockan är knappt sju, men familjen Densings lilla coffeshop är redan fylld av människor som väntar på sin frukost. Den lilla serveringen har snabbt blivit populär. Området runt serveringen har börjat städas upp, man har sått gräs på delar av den gamla soptippen och vägen som passerar serveringen har förbättrats.

…Det går att förändra…


Familjen Densing bor vid Payatas soptipp i Manila, Filippinerna. Under några år drabbades de av den ena katastrofen efter den andra. De förlorade bl a sitt hem och pappa dog. När sedan både mamma Erlinda och dottern Kimberly blev arbetslösa, stog familjen, nu åtta personer helt utan möjlighet till försörjning.

En lönsam affärsverksamhet?
Tillsammans med familjen började vi titta på vilka möjligheter det fanns för dem att själva tjäna sitt uppehälle, och hur vi skulle kunna hjälpa dem. Mamma Erlinda behövde kunna tjäna pengar samtidigt som hon höll ett öga på de mindre barnen. Erlinda föreslog att hon skulle kunna starta en liten servering i anslutning till det hus de bor i. Det skulle kunna fungera; de äldre barnen i familjen kunde hjälpa till, de mindre barnen behövde inte lämnas ensamma och det skulle kunna bli lönsamt, hemmet ligger på vägen till soptippen och passeras av hundratals människor varje dag.

Hjälp att komma igång
Snabbt sattes planerna i verket; genom Hoppets Stjärna, Filippinerna hjälpte vi familjen att skaffa en dubbel gasbrännare och lite kokkärl. Familjen fick hjälp att dra in vatten och bygga ut huset för att få plats med ett litet kök. Ett kylskåp och livsmedel - sedan var den lilla serveringen igång.

Gäster hela dagarna
Idag fungerar den lilla coffeshopen jättebra. De öppnar tidigt på morgonen för frukost och har sedan gäster både till lunch och middag. Erlinda har koll på barnen eftersom hon är hemma hela dagarna. Familjen har nu själva investerat i en elektrisk riskokare, vilket underlättar matlagningen och en ny TV, vilket ger ännu fler gäster. Varje månad ger serveringen ett överskott på ca 3 000 kr och familjen har möjlighet att försörja sig själva.

För oss är det mycket glädjande att vårt förhållandevis lilla bidrag på knappt 5 000 kr så totalt har förändrat förutsättningarna för en hel familj.

Text: Peter Ek, VD, OBH Nordica

Vila i frid Peter.www.hoppetsstjärna.se
Tips: Jag hittade jätte bra presenter att ge bort här!
Klicka på stöd oss & sedan klicka på högtidskort.
Jätte bra presenter.

:)

…ibland när jag duschar, tvättar jag kroppen med det sista schampot...
I dag läste jag på flaskan: "För extra volym och mer fyllnad"...
Shiiiit!!!  -Inte konstigt man har problem att kontrollera vikten!!!!


Funderar på diskmedel i stället ... Där står det: "Tar bort även det svåraste fettet"..
Kan det va så enkelt?? Och tänk på VIA Colour som ”tar bort fettet men bevarar färgen”.
Perfekt nu efter sommaren och solbrännan…

RSS 2.0