torsdags/projekt

Lite förberedelser:

Jag tycker i alla fall att vi lever ett underbart liv! (fast nu är det lit långsamt) men ett underbart liv! Varmt, skönt och ett hav det kan bara bli bättre.

Idag så börjades det göras lie förberedelser för midsommarstångs byggt som vi kommer att ha på torsdag. Jag och min fam. letar material för vårt torsdags projekt (det gick inte så bra).

Maten vi åt till middag smakade inte något vidare, men vad gör väll det, det är ju inte allt!


Lite smått o gott.

Lite smått o gott!

De har varit en lite avslutnings fest för praktikant grabbarna vi erbjöd oss att hjälpa till. Vi bidrog med att göra potatisgratänger, sallad, inhandlade dricka och sneks. Det skulle inte bli så många ha det ramlade in ett gäng thailändare som vi inte hade en aning om, att de var bjudna, lite smått panik skulle maten räcka och skulle den falla i smak? Jo då maten räckte och de åt, sedan köptes det in bläckfisk som tillredes i köket. Ni kanske kan gissa hur det såg ut efteråt (svart)och så fans det inget vatten för att tvätta av händerna i, när det hade kladdats klart så grillades b-fisken och blev gått.

Det var i alla fall kul att alla som var der var der, till och med en ny Tyresö bo dök upp trevligt.

Sedan togs det fram en flaska Smirnoffs som gick laget runt bordet många var blev det! Och packade blev alla utom jag och sonen. Vi t tackade för oss vid kl 23. God Natt!


soldag/regnnatt.

Jag tar tillbaka det med regn på natten & sol på dagen. Idag har det regnat oavbrutet från morgonen, den enda förändringen har varit mängden vatten. Ja, vi har varit instängda för att inte bli alltför våta, sonen gick upp på övervåningen för att upptäcka att det var en mindre sjö. där ja...

uppdaterig&ångest!

Jag har kört tuk 3 gånger och det går ganska bra.
Det regnar om nätterna och sol på dagarna man kan inte ha det bättre.
Nu är vi bara fyra på vårat område var av ett barn, stackars barn, han kommer ej ha några kompisar förens om 5 veckor.
Vi har i alla fall bestämt oss för att bygga en midsommarstång innan jag lämnar ön för Puket ett par dagar.
Ska bland annat göra lite research till vårat café och titta på möbler till våran över åning på villan. Vi ska äntligen få ombyggt så att vi får upp möbler där!

Har suttit och läst massa papper ska börja som bröllopskoordinator, det skulle vara som maila joo jo.
Det är inte det man ska infoga och ha sig. En som redan tycker att datorer är överreklamerade. (Jag lyckas även lägga till och ta bort saker, vet ej hur?) + att man har dyslexi, kan det bli bättre?
Men det är inte bara elände med datorer tänk att man kan prata med mäniskor var som helst och det kostar inte så mycket, det är väldigt bra, det tackar vi för!
Har jag tagit mig vatten över huvudet eller???

Den som lever får se!

en förtrollad natt!

mycket försenad kom vi iväg.
en bilresa på 30 min och kringelkrokig, hög lutande väg.
för att sedan mötas av ett vattenfall på 5m mycket vackert, sedan kom en mycket vacker smakfull oas med en vacker utsikt kan jag tänka. det var dock för mörkt för att vi skulle kunna njuta av den.
Vi åt goda förrätter: pilgrims musslor,räkor, sparris och annat gott. återföljt av varmrätt: nötfilé som var väldigt mör, det smälte i munnen! och anka. desserten: avnjöts vid utsiktsbalkongen med vackert upplagd efterätt och småprat. tack för mat och trevligt sällskap! (notan slutade på 10 000 bat/5 st).
sedan kom den roliga hemfärden och tillbaka till real life....
men det är inte fy skam det heller.

Idag:

Natten hade med sig ett gäng strömavbrott, med inga fungerande fläktar bland annat, ja ni kan ju tänka er?
Elen fortsatte strula på förmiddagen.

Vad blir det till lunch?

Sonen ska passas av ett äldre flickebarn. Jag ska köra bil vilket jag inte har gjort på väldigt länge + att det ska köras tuk (har inte kört moppe alls så man är aldrig för gammal att lära sig nya saker).
Livet är verkligen spännande med massa utmaningar.............

Låg season: spännande!
Inte så många falanger på ön, trixigt att fixa mat, nu är vi 8 på området men snart är vi bara 4 st. spännande!resa+landning.

Vilken stress att hitta rätt buss i KL som skulle ta mig till den andra flygplatsen. sedan veta om jag var rätt innan flighten kom upp på skärmen men nu är det ett minne blott.
I krabi ville dom gå igenom min väska också, det har inte hänt, peka på allt möjligt men när jag sa att det var svenska livsmedel så lugnade han ner sig.
Resan mellan Krabi och Lanta tog inte mer en 2,5 tim. rekord!

Vad skönt det var att komma hem, palmerna och solnedgången är så underbara.

Sedan var det dax att packa upp och packa nya saker för att flytta. Nu bor vi i kollektiv med villa A4 och så blir det 5-6 veckor men man vet aldrig... vi är ju i Thailand.

Jag har lyckats baka super goda bullar! (så mycket som jag bakat här har jag ej bakat under hela mitt liv).

inte så mycket tid!

Jag har varit i svedala i 12 dagar och dags att åka tillbaka till Lanta. Det har varit underbart att träffa döttrarna, jag ÄLSKAR er så mycket!!! Ni är så underbara var och en på sitt sätt... Har även träffat syrrorna, det är alltid lika trevligt.
Gud så duktiga vi var alla som hjälpte till att packa ner vårat hem i kartonger för 5 veckor framåt. Stambytet startade på allvar idag, fy f...
Jag träffade en jättesöt, go och glad baby idag, hon är som sin mamma go och glad! vad kul det var att ses, tack för du tog dig in till Söder.
Jag vet att jag borde sätta gång att packa, men vad händer?
Skulle velat träffa alla fd. jobbarkompisar men det hann jag inte med, vi får ta det nästa år?
Snart kommer en ny vän, vi har korsat varandras vägar, fast dom har flyttat tillbaka medan vi ska vara kvar på Lanta på obestämd tid.?!

Mina älskade kära döttrar det känns jobbigt att lämna er...
Men vi klarar det eller hur?
Jag Älskar er, men snart får jag träffa min älskade son & min älskade man.
ps. sommaren är påväg med alla ljusa kvällar o det är så underbart...


RSS 2.0