"monsterbrev"

Angående skriva och gå tillbaka: Det finns en regel vad gäller t ex ilska, att INTE skicka "monsterbrev" till någon man är arg på. Under kurser får våra elever skriva s.k "monstermanus" för att lära sig att ta ansvar för sina egna känslor och sluta projicera. När man är riktigt arg, så ligger det - tyvärr - i människan att direkt ösa ur sig detta. Men forskning har visat att ca 90% av ilskan som kommer ut, egentligen handlar om annat, d v s lagrad ilska från tidigare reaktioner. Det blir då inte rättvist att en människa ska få ta allt detta!!

Därför är det ett tips, att skriva av sig ilska etc och läsa upp det HÖGT några gånger, med KÄNSLA - så kommer du att märka att det släpper och därmed kan du ta ansvar och uttrycka det som enbart handlar om HÄR och NU! Bra va! De flesta vet att de egentligen hanterar allt fel, men trycket inombords bara vill ösa när chans finns. Dock blir det ofta en sur känsla efteråt av att för mycket landade på fel person, varvid ursäkter, dåligt samvete kommer fram och tillit till varandra minskar för framtiden. Inte så bra!

Så ta hand om dina känslor och sortera ut vad de egentligen handlar om, så slipper oskyldiga drabbas. Du vill ju inte själv ta allt skit från andra som inte handlar om dig..... Så gör mot andra som du själv vill att de ska göra mot dig:-)

http://blogg.helhetsutveckling.se/#post100


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0