Buddistisk ceremoni:

Idag hade Sanuk school påhälsning av 5 munkar, vi hade fått restriktioner om täckta axlar kläder som går över knäna, ej orange (då det är munkarnas färg) inte sitta med fötterna mot munkarna och inte vara ovanför munkarna, så det blev att krypa, krypa baklänges och sitta rätt.

Ljuset symboliserar kunskap och siffran 3 är av stor betydelse!

Det sjöng på Balinesiska… (Det hade kortat ner ceremonin till ca2 tim.)

Munkarna har inte så många personliga egodelar men blad annat en mat kittel och vi fick ”offra” mat genom att lägga ris i deras mat skålar och annan mat fick man ställa på en ”duk” så drog de duken till sig och tog det man sällt dit efter de ätit så stänkte huvudmunken vatten på oss alla det betyder lycka…


middag!

Middag med skolan gott & trevligt om man inte suttit på kanten så hade man kunnat prata med flera... Barnen hade kul dom sprang runt och lekte med varandra en lyckad middag! :) :) :) Tack skolan!


Första middagen....

Första middagen...

Söndag 23/8-09 lagade vår lilla familj mat tillsammans i vårt fina nya kök, vilken lyx att ha ugn, tvättmaskin och diskmaskin nu är våran sommar stuga ett permanent boende!

Nu så ska det bara bli klart på tomt och poolområde, snart snart........:)


Första dagen åk1!

Ja då var det terminsstart för stora killen åk 1 upprop han fick träffa sina klasskamrater 5 st kommer dom att vara i ett antal väckor. På torsdag kommer det vara en middag för alla barn o vuxna, trevligt.

Fredag kommer munkarna för att välsigna skolan (har hört att det kan vara en ganska långdragen ceremoni):)men nu är kulan i rullning och det kommer gå av bara hejsan så är läskoden knäckt?

Nu börjar vår smekmånad ta slut och allvaret börjar även för oss med vårat företag LH......


Bob är tillbaka!

Bob är tillbaka på Lanta det var gott att se honom och han är fortfarande vid gott mod! Han har genomgott åtskilliga transplantationer och har en operation kvar att göra. Men jag tror att det gör honom gott att vara tillbaka på Lanta.

Det var härligt att höra hans skratt igen...


Bröllop & Visarun

Nu har vi avverkat ett thaibröllop & en visarun till Taliban. Bröllop: Vi gav oss iväg i vår hyrbil mot Aoluk första färjan gick väldigt fort sedan var det race till andra färjan, för att sedan stå och vänta 2 tim. senare + 2 försök att lägga till var vi över på fastlandet. Sedan körde vi efter en karta som var uttaget på nätet, inga namn på några vägar? (kartor är inte deras starka sida) 1,5tim. senare + en felåkning var vi framme på fotbollsplanen som det var tvunget att vara på för att få plats för 600 gäster, många partytält och fina tygöverdrag på plaststolarna, serveringspersonalen var verkligen effektiva. När man kom dukades det fram mat & dryck till bordet man blev visad till, thaimaten var jättegod sedan var det meningen att man skulle lämna sitt kuvert (med pengar) och gå, vilken fest? Fast vi blev placerade vid D's ”pappa” & fru, där satt vi och väntade in B, så kom hon äntligen och vi satt och småpratade tills vi tog bilen och åkte till Teparat. Vi ville kolla in det då vi har den resorten i vårt företag. Det låg mitt i Krabi stad men väldigt omysigt (fast vi har det fall man missar färjan) men det dög till att sova på och sängarna var inte så hårda som vi hade förväntat oss.:) Nästa dag tillbringades i bilen 07.30-21.00 mannen och jag var väldigt duktiga, lyckades med 2 felåk ta oss till gränsen o tillbaka och sonen klarade sig från att bli åksjuk. Nu är det 90 dagar till nästa gång:)

RSS 2.0