fettisdag:

Idag är det fettisdag...
Var är min semla?
INGREDIENSER Antal små semlor 1234567891011121314151617181920
 

Jäst (färsk)

25,0 

gram

Smör

50,0 

gram

Mjölk

1,5 

dl

Strösocker

0,5 

dl

Salt

1,0 

krm

Vetemjöl

0,5 

liter

Ägg

1,0 

styck

Florsocker till garnering







Fyllning:


Mandelmassa

175,0 

gram

Mjölk



Vispgrädde

1,5 

dl

 
 
(Klicka på ingrediens för att läsa mer om varan på Menyse.com)
TILLAGNING
  1. Smält smör i en kastrull. Häll i mjölk och låt blandningen bli fingervarm (ca 37°C).

  2. Smula jäst i en bunke och häll spadet över. Tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet. Knåda väl till smidig deg. Låt jäsa under duk till dubbel storlek (ca 30 min).

  3. Knåda degen väl på mjölat bord. Dela degen i portionsbitar. Forma runda bullar.
    Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Jäs bullarna under bakduk i 30 minuter.

  4. Sätt ugnen på 250°C. 
    Vispa upp ägg med gaffel och pensla bullarna. Grädda i ugnen 5-10 minuter.
    Ta ut och låt bullarna kallna.

  5. Fyllning: Skär ett lock på semlan. Gröp ur lite innanmäte och blanda med mandel­massa och lite mjölk. Fyll varje bulle med 2-3 msk fyllning. Vispa grädde. Lägg på grädde och lock. Sikta florsocker över.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0