fettisdag:
Idag är det fettisdag...
Var är min semla?
TILLAGNING
Var är min semla?
INGREDIENSER | Antal små semlor 1234567891011121314151617181920 | ||
25,0 | gram |
| |
50,0 | gram |
| |
1,5 | dl |
| |
0,5 | dl |
| |
1,0 | krm |
| |
0,5 | liter |
| |
1,0 | styck |
| |
| |||
Fyllning: | |||
175,0 | gram |
| |
| |||
1,5 | dl |
| |
(Klicka på ingrediens för att läsa mer om varan på Menyse.com) |
- Smält smör i en kastrull. Häll i mjölk och låt blandningen bli fingervarm (ca 37°C).
- Smula jäst i en bunke och häll spadet över. Tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet. Knåda väl till smidig deg. Låt jäsa under duk till dubbel storlek (ca 30 min).
- Knåda degen väl på mjölat bord. Dela degen i portionsbitar. Forma runda bullar.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Jäs bullarna under bakduk i 30 minuter. - Sätt ugnen på 250°C.
Vispa upp ägg med gaffel och pensla bullarna. Grädda i ugnen 5-10 minuter.
Ta ut och låt bullarna kallna. - Fyllning: Skär ett lock på semlan. Gröp ur lite innanmäte och blanda med mandelmassa och lite mjölk. Fyll varje bulle med 2-3 msk fyllning. Vispa grädde. Lägg på grädde och lock. Sikta florsocker över.
Kommentarer
Trackback